A clevelandi Cserkész Barátok Köre már évtizedek óta rendszeresen megszervezi cserkésznapjukat, melynek fő célja elsősorban adománygyűjtés, és ez által a helyi cserkészcsapatok támogatása éves munkájuk folyamán. Idén 50 éves rekordot döntöttek meg a 3300 feletti látogatószámmal a 64. Cserkésznapon, 2019. szeptember 1-én, a German Central Parkban, Parma, Ohioban.

Idén is sok programmal készültek a szervezők. A délelőtti zászlófelvonást követően, a CSBK elnöke, Horváth Mihály köszöntötte a résztvevőket, jelen volt Lendvai-Lintner Imre a Külföldi Magyar Cserkészszövetség elnöke, Dala Irén a III. Kerület parancsnoka, Nádas Krisztina a clevelandi körzeti parancsnoka, Bedy Balázs III. kerület elnök és KMCSSZ tiszteletbeli elnök, aki több évtizeden keresztül szervezte, és a 64 évvel ezelőtt megtartott első cserkésznap szervezésében is részt vett. A megnyitót követően szentmise, illetve istentisztelet volt, és délben megnyitották a konyhákat. A vendégek részére, mint minden évben idén is széleskörű ízvilággal készültek, a magyar konyha szinte minden ágából válogathattak az idelátogatók.

A fiatalok szórakoztatására kézügyességi programokat tartottak, legkisebbek ugrálóvárban játszhattak. A Cserkész Regös Csoport a hagyományokhoz híven idén is fellépett, kalotaszegi, kalocsai, és mezőségi táncokkal. Vendégszerepelt a Szent Erzsébet Római Katolikus Templom tánccsoportja, valamint a hamiltoni Rozmaring gyerektánccsoport. Az egész napos program a vidámság, társalgás, szórakozás jegyében múlt. Fellépett a Harmónia együttes, Alex Udvary és zenekara, valamint Magyarországról vendégszereplő Gonda László zongoraművész, és Báder Ernő prímás koncertezett. A szórakoztató program mellett kirakodóvásáron sokféle magyar vonatkozású tárgyat, pólókat, népviseleteket csodálhattak meg, és vásárolhattak a résztvevők.

A CSBK tagjai, és a szervezők mellett fontos megemlíteni azokat a segítőket, akik munkájukkal hozzájárulnak az esemény megvalósulásához, ilyenek például a fiatal cserkészek, cserkészszülők, de több felnőttcserkész, sok éve kihagyás nélkül reszt vesznek a munkában. Ide tartozik a konyhai sütés, főzés, felszolgálás, takarítás, valamint a pakolás, hiszen nagy felszerelést kell megmozgatni a hétvége folyamán. Az idei cserkésznapra a helybeli cserkészeken kívül, érkeztek New Yorkból, Washingtonból, Hamiltonból, Torontóból, Montreálból, Pittsburghból, Buffalóból, emellett a Kárpátmedencés ösztöndíj program résztvevői: Kárpátaljáról, Felvidékről, Erdélyből, és a Vajdaságból.

Az elmondottakért köszönet a Cserkész Barátok Köre elnökének Horváth Mihálynak, aki sikeresnek értékelte a programot, melynek még a délutáni eső sem akadályozhatott meg.

Patarica Edvin st.
KCSP ösztöndíjas

Album 1. fényképek 64. Cserkésznap 2019.

Album 2. fényképek 64. Cserkésznap 2019.

Album 3. fényképek 64. cserkésznap 2019.