1Az Egyesült Magyar Egyletek tagjai közreműködésével az Első Magyar Református Egyház nagytermében tartotta vasárnap 2016. március 13-án Cleveland magyarsága megemlékezését az 1848-as szabadságharcról.  A műsort ügyesen vezette Krasznai Ráhel, az egyház tagja. Az amerikai és magyar himnuszok éneklésével kezdődött a műsor Tamásy Márton zongora kíséretével. Ft. Dr. Krasznai Csaba, az egyház lelkésze imával nyitotta a rendezvényt.

Ezt követte Dr. Márkusfalvi-Tóth Ádám, a chicagói  magyar főkonzulátus vezető konzuli köszöntése. Majd Bőjtös László, a clevelandi tiszteletbeli magyar konzulja felolvasta Magyarország miniszterelnökének, Orbán Viktornak üdvözlő mondatait. Következett a Nyugat Oldali Magyar Evangélikus Egyház Kis Magyar Kórus előadása, az Első Magyar Református Egyház Vasárnapi Iskolások színdarabja és a Nebuló Magyar Iskola tanulók szavalata, és a 14. sz. Görgey Arthur cscs. verbunkos tánca.

Ünnepi beszédet mondott Bödők Gergely, az Eszterházy Károly Főiskola doktorandusza, a Mikes Kelemen Program clevelandi ösztöndíjasa. A programot Payne Emilia, a Clevelandi Magyar Iskola 6. osztályos tanulója, Petőfi Sándor „Nemzeti Dal” vers szavalatával, Rev. Kulcsár Sándor, a Magyar Bathánia Baptista Gyülekezet lelkipásztor záró imájával, és a közönség Székely Himnusz eléneklésével zárult. Kávé, sütemény, beszélgetés és találkozás kerekítette ki a délutáni eseményt.

Kattints ide megtekinteni az ünnepről készült képeket.