Merüljön el a magyar kultúrában ételekkel, zenével, tánccal és tevékenységekkel Ohio legnagyobb magyar fesztiválján a Labor Day ünnep hétvégéje vasárnapján. Az egynapos eseményre 2023. szeptember 3-án reggel 10 és este 9 óra között kerül sor a German Central Parkban, 7863 York Rd., Parma, Ohioban. A Cserkész Barátok Köre által szervezett 67. Cserkésznap ízletes ételeket, élő zenei szórakozást, színes, autentikus népviseleteket, néptáncórákat és még sok mást tartalmaz!

A fesztivál 10:30-kor zászlófelvonással kezdődik, amelyet 11 órakor magyar nyelvű katolikus és protestáns istentisztelet követ. Délben nyitnak a konyhák, ahol magyaros finomságokat szolgálnak fel, hogy kielégítsék a szájpadlást gombócos csirkepaprikával, töltött káposztával, magyar kolbásszal, grillezett sertés szeletekkel, lekvárral töltött palacsintával és lángossal. A Café Budapest remek tortákat, süteményeket, réteseket és eszpresszó kávét kínál majd. Minden étel elvitelre is kapható.

A zenés szórakozásról egész délután élőben gondoskodik a helyi tehetség, Walt Mahovlich és a Harmonia, valamint idén New Jersey-ből újdonságként a Fészer banda. A clevelandi Cserkész Regös Csoport és a cserkészcsapatok tagjai színes, autentikus népviseletben lépnek fel délután 2 óra és 6 óra között. Ingyenes magyar néptánc tanítás lesz minden korosztály számára! Este 7 órától zárásig nyílt népzenei táncház lesz. Az ünnepséget olyan programok teszik teljessé, mint a 2:30-kor kezdődő élő állatbemutató, ingyenes gyermekprogramok, könyvvásár, népművészet és kézművesség, ajándéktárgyak és megvásárolható újdonságok.

Minden bevételt az északkelet-ohiói közel 250 magyar fiú és lány cserkész tevékenységére fordítunk. Az első észak-amerikai magyar cserkészcsapatot 1951-ben alapították Clevelandban.

A belépés $10, tíz év alatti gyermekek számára ingyenes. A parkolás ingyenes, a bejárati kapu közelében mozgáskorlátozottak számára kialakított helyek és az egész park megközelíthetősége van. Nincs hűtő és háziállatok sem. A Cserkésznapot a Cuyahoga megye Művészeti és Kulturális Alapítvány (Cuyahoga County Arts and Culture) és a magyarországi Bethlen Gábor Alapítvány nagylelkű támogatása támogatja.

Az általános és részletes napi program, étlap és más információ ide kattintva megtalálható.