Gulden Kati Freedom Award 033Az ohioi Amerikai Nemzetiségek Mozgalma Gulden Katalint kitüntette a Szabadság Kitüntetésével az 53-ik Évi Rab Nemzetek Vacsoráján 2014. július 17-én.  Guldenné elismerést kapott az ő sok éven át nyujtott szolgálatáért a clevelandi magyar cserkészeknek és sok egyéb magyar szervezeteknek a clevelandi magyar közösségi körökben.

A vacsora a Rab Nemzetek Hetében volt tartva ami 1959-ben törvénybe lépett Dwight D. Eisenhower elnök alatt. Mindegyik azt követő USA elnök július harmadik hetét Rab Nemzetek Hetének nyilvánitotta.  A hét célja a kommunizmus alatt elnyomott nemzetekre és más nem-demokrata kormányozatokra a közösségi tudatosságot emelni.  Ohioi Robert Portman USA szenátora aki az este szintén részesült egy Szabadsági Kitüntetésben mondta a díszbeszédet.

Guldennénak Hon. Judge Ralph J. Perk, Jr, az ohioi Amerikai Nemzetek Mozgalmának elnöke, több mint egy féltucat prokamációval körzeti dignitáriusoktól akik elismerték Guldenné teljesítmenényeit adta át a kitüntetést.  Gratulálunk Kati néninek mindazért amit teljesített.

Fényképek az eseményről itt megtekinthetők.
Gulden Kati életrajza ahogyan a program könyvben megjelent itt látható.
Itt olvasható a felírás a Kati néni Szabadság Díján.