1

Már nem is tudjuk, hanyadszor szervez cserkészebédet a Cserkész Barátok Köre, a clevelandi cserkészcsapatokkal együttműködve. Az biztos, hogy 250 vendég jókedvűen és jóllakva indult haza a finom ebéd és szórakoztató program után, melyre február 21-én került sor a Szt. Imre Római Katolikus templom dísztermében. Györky Judit cst. és Tábor Krisztina cst. főszakácsok és konyhai segítségük mindenki megelégedésére készítette a tejszínes gombalevest és a marhapörköltet zöldséggel és tarhonyával. Mezősi Lajos, a Transylvania Bakery Shop tulajdonosának jóvoltából baracklekváros diós torta egészítette ki a menüt.

Táborné Bea cscst., a CSBK elnöke üdvözölte az összegyűlteket. Mezei András atya, a Szt. Imre egyházközség lelkipásztora imával nyitotta meg az ebédet. Fiatal cserkészeink szakszerűen szolgáltak fel. Ebéd közben Szentkirályi Endre cscst. fényképes és videós beszámolót mutatott be a 2015-ös jubileumi nagytáborról, melynek ő volt a parancsnoka, és egyúttal megköszönte a vendégek anyagi támogatását, mely nagyban hozzájárult a tábor sikeréhez. Tábor Mátyás cst., a Cserkész Regös Csoport vezetője ismertette a regösök nyári terveit: a csoport immár harmadszor készül Kárpátmedencei körútra. Az útvonal: Palócföld, Délvidék és Erdély, ahol a regös cserkészek első kézből ismerik meg a magyar népi hagyományokat.

Az ebédet követően kisorsoltuk a tombola-kosarakat, melyeket dr. Bakos Ildikó fncs. állított össze a nyertesek nagy örömére. Újból sikeres és kedélyes cserkészebédet tudhatunk magunk mögött.

Kattints ide megnézni a Cserkészebédről készült képeket.