marfi-gyula-ersek-073aA clevelandi Szent Imre Római Katolikus Egyházközség 2016. november 6-án tartotta búcsúját szentmisével és ünnepi ebéddel.  A misét bemutatta Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek, aki szívén viseli a határon túli magyarok, így a clevelandi magyarok sorsát és lelkigondozását is. Az érsek úr volt az, aki Richard Lennon püspök atya meghívására felajánlotta a veszprémi egyházmegyéjéből Mezei András atyát, hogy legyen a Szent Imre templom lelkipásztora.  Mezei András atya elfogadta és 2015 július óta a Szent Imre templom adminisztrátora és lelki gondozója.

A cserkészek és regösök felvonulással fogadták az érseket, aki a veszprémi püspöki székben Mindszenty József utódja. Az érsek atyát Szántó Attila diakónus kísérte amerikai útján.

A szentmise után Márfi érsek megszentelte az újonnan visszahelyezett Mindszenty emlékszobát. A szobában újra kiállításra kerültek mindazok a fényképek és emléktárgyak Mindszenty bíboros 1974-es clevelandi látogatásáról, amelyek a közelmúltban raktárba kerültek, miközben templomunkat bezárták.

A szertartások után közel 300-an gyülekeztek a templom dísztermében, ahol a regös csoport gyimesi tánccal mutatkozott be. Ezt követte az ünnepi ebéd: húsleves, csirkepaprikás és rétes.

Köszönjük az érsek úrnak, hogy Magyarországról ellátogatott hozzánk, hogy velünk ünnepelje Szent Imre névnapját.

Képek a búcsú napról itt megláthatók.