Az Egyesült Magyar Egyletek rendezésében vasárnap 2018. március 18-án megemlékezést tartott Cleveland magyarsága az 1848-49 forradalom és szabadságharcról. Közel 200 személlyel töltődött meg az Első Magyar Református Templom díszterme meghallgatni dr. Latorcai Csaba, Magyarország társadalmi és örökségvédelmi ügyekért felelős helyettes államtitkár, ünnepi beszédét.

A műsor elején Daróczy Zsuzsa az EME nevében üdvözölte a közönséget, Peller Miklós zongorán kísérte az amerikai himnuszt és a házigazda Ft. dr. Krasznai Csaba mondta el a nyitóimat. Krasznai Ráhel volt a műsorvezető.

A nemzeti színekben díszített színpadon előadtak az egyház vasárnapi iskolásai és a Nebuló Magyar Nyelviskola tanulói, dr. Fodor Mónika a pécsi egyetemről és jelenleg a Cleveland State egyetem Fulbright vendégprofesszora megosztotta gondolatait 1848-ról, az evangélikus, református és katolikus egyházak Kis Magyar Kórusa szerepelt, Bogárdy Imre saját írt versét szavalta, a 34. sz. Zrínyi Ilona leánycserkész csapat tagjai népdalcsokorral és a „Nemzeti dal” közös előadásában léptek fel, Nt. dr. Marton Marius a Hetednapi Adventista gyülekezet lelkipásztora zongoraszámot adott elő, és Magyarország Chicagói főkonzulja dr. Bencsik Zita bemutatta a március 15 alkalmából beküldött videó pályázatokat.

Az ünnepélyt záróimával Nt. Mezei András atya a Szent Imre Római Katolikus egyház plébánosa végezte, ami után a közönség elénekelte a Székely és a Magyar Himnuszokat. Kávé, sütemény, kötetlen beszélgetés követte a műsort.

Képek az 1848 megemlékezésről itt megtalálhatók.
Bocskai Rádió beszámoló és videó a műsorról itt megtekinthető.