A clevelandi magyarok az Egyesült Magyar Egyletek szervezésében megemlékezést tartottak az 1956-os szabadságharcról vasárnap délután, 2017. október 22-én, a Nyugatoldali Magyar Református Templomban. Az amerikai himnusz után Nt. Tamásy Éva, a Nyugatoldali Magyar Evangélikus Templom lelkipásztora és a Nyugatoldali Magyar Református Egyházközség beszolgáló lelkésze, imával nyitotta meg a programot. Majd Pálmai Zsuzsanna, a chicagói magyar konzul asszony, üdvözölte a közönséget.

Az ünnepi szónok Lázár Andrea, a Kapossy Magyar Rádió vezetője és ’56-os, vissza emlékezett azokra a napokra amikor szüleivel menekült az orosz kommunistáktól. A műsort vezette ifj. Solymosi Aladár, a Nyugatoldali Magyar Református Egyházközség angol gondnoka, aki bemutatta az ünnepély többi szereplőit. Felléptek a Nyugatoldali Magyar Evangélikus Templom magyar iskolás gyermekei Simon Judit szóló énekeivel, a 14. sz. Görgey Arthur cscs. fiúk és a 34. Zrínyi Ilona lcscs. leányok megemlékezésükkel, Kékedy István szavalattal és a közös református, evangélikus, adventista és baptista magyar templomok közös kórusa Nt. Tamásy Zoltán vezényletével és Boda Erika zongora és orgona kíséretével.

A programot Mezei András atya, a Szt. Imre Magyar Katolikus Templom adminisztrátora imával zárta miután a közönség elénekelte a magyar himnuszt. Szendvics, sütemény, kávé és üdítők várták a vendégeket a templom dísztermében a szép délutáni program befejezése után.

Fényképek az 1956-os megemlékezésről itt találhatók.