2018. október 21-én a Szent Imre templom dísztermében a clevelandi magyarság együtt emlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire. Az Egyesült Magyar Egyletek szervezésében megvalósult műsor az Amerikába kivándorolt magyarok visszaemlékezései alapján tisztelgett a magyar történelem gyászos, mégis dicsőséges eseményei előtt, valamint mind azok előtt, akik az emigrációban is őrizték ‘56 emlékét, soha nem feledve el hazájukat és nemzeti identitásukat. A Szabadságharcunk megünneplése című műsorban felléptek a clevelandi magyar cserkészek, és több filmösszeállítást is levetítettek.
Szentkirályi Endre cscst., az Egyesült Magyar Egyletek elnöke, köszöntötte az egybegyűlteket az amerikai himnusz és a nyitóima után. Majd Balássy Julián cs. elmondta Bogárdy Imre cst. Októberi emlékezés című versét. Ezek után a 34. sz. Zrínyi Ilona lcscs. előadása következett. A műsor különböző clevelandi magyarok visszaemlékezésivel folytatódott, Gráber István cscst. és Miklós Melánia Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas felolvasásában. Majd Pigniczky Réka cst. Amerikába érkezés című riportfilmje következett.
Beszédet mondott Dr. Szilágyi Péter, Magyarország miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, miniszteri biztosa. A műsort imával és a magyar himnusz éneklésével zárták.
A műsor előtt, délután 1 órakor, a clevelandi magyar egyesületek vezetői, a helyettes államtitkár és Magyarország Chicagói Főkonzulátusának diplomatái megkoszorúzták Mindszenty József bíboros, hercegprímás mellszobrát és az 1956-os emlékműt a belvárosban. A délutáni műsor után a Szt. Imre nagytermében fogadással kedveskedtek az egybegyűlteknek.

Képek az 1956 megemlékezésről itt megtekinthetők.