Az 1848. forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezést a clevelandi Nyugat Oldali Magyar Evangélikus Templomban tartották vasárnapon, 2024. március 17-én. Közel 200-an vettek részt az Egyesült Magyar Egyletek műsorán Szabó János Kőrösi Csoma Sándor Program (KCSP) ösztöndíjas szervezésében.

Több cserkész vett részt a programon, kezdve Mészáros Andrea cserkészcsapat tisztel, aki mint az EME elnöke, vezette a műsort. Dr. Szentkirályi Endre cscst., az EME korábbi elnöke, Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült Magyarország Tiszteletbeli konzulja, Dr. Krasznai Csaba által, a clevelandi magyarság között végzett hűséges és kitartó munkájáért. Szavaltak a Clevelandi fiú cserkészek/vezetők, Csiszér Zoltán, Takács Dominik, Balássy Krisztián, Zsurzsa Hunor, László Márkó és Péter Sári magyarországi cserkész és KCSP ösztöndíjas. A Cserkész Regös Csoport tagjai egy drámai tánc előadással szerepeltek, amit álló ovációval megköszönt a közönség. Valamennyi felnőttcserkész is részt vett az Egyesült Magyar Egyházak Kórusában.

A díszvendég Aradvári László a Magyarország Chicagói Főkonzulátusának közösségi diplomatája volt és a főszónok Mózsi Gábor a Chicagói Magyar Club elnöke volt. Köszönjük az Evangélikus Egyháznak és lelkipásztorának Nt. Tamásy Évának a helyszín biztosítását és az utána lévő agapé vendéglátást.

Képek a műsorról ITT megnézhetőek.

Az 1848-as ünnepélyen a clevelandi Magyar Cserkész Regös Csoport és a fiú cserkészcsapat fiatal tagjai drámai prezentációt és táncot adtak elő ami a nézőközönség álló ovációjával ért véget. Gratulálunk nekik és nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Itt megnézhető, kb. 59 perckor kezdődik: Clevelandi megemlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére (youtube.com)