Cserkeszebed 2015 020

Közel 300 vendég vándorolt át Cleveland belvárosába vasárnap, 2015. február 22-én, a nagy hidegben és hóban a Szt. Imre Egyházközség nagyterméhez a hagyományos Cserkészebédre.  Főszakácsok Györky Judit cst. és Tábor Krisztina cst. ízletes ebédet készítettek.  Az étlapon szerepelt tavaszi borsóleves, rántott disznószelet, hagymás törtburgonya, uborkasaláta és nagyon finom krémes utóétel. 

Aki éhesen érkezett, annak az ebédet sem kellett megvárnia, ugyanis körözöttel töltött paprikafalat és pogácsa is szerepelt előételként. A program alatt Mészárosné Andrea cscst., Cleveland Körzet Parancsnoka, oklevéllel köszöntötte a csapatok 19 újonnan képesített cserkészvezetjét az elmúlt év jó munkájáért.  Kérte, hogy kövessék Lord Robert Baden-Powell, a világcserkészet alapítójának, és felesége Olave jó vezetői példáját. (Mindketten február 22-én születtek!)

Ezt követően Táborné Bea cscst., a Cserkész Barátok Körének elnöke, büszkén átnyújtotta fiának, Tábor Mátyás cst.-nek a CSBK Cserkészvezető fokú Csodaszarvas Díjat.  Matyi a kitüntetést a 14. sz. Görgey Arthúr cscs. vezetőjeként érdemelte ki, valamint a Clevelandi Magyar Cserkész Regös Csoport egyik lelkes vezetőjeként. Matyi 2007 óta szakértően vezeti a csoportot, ezalatt egy háromhetes magyarországi körútat és két gála műsort is szervezett.

Miután mindenki jóllakott, Szentkirályi Endre cscst., a 2015-ös Jubileumi Nagytábor parancsnoka, beszámolt a nyáron augusztus 6-tól 16-ig Fillmore, New Yorkban tervezett külföldi magyar cserkészek világtalálkozó terveiről.  A 34. sz. Zrínyi Ilona lcscs. tombolája, Dr. Bakos Ildikó szervezése alatt, nívós nyereményekkel küldte haza a nyerteseket kalandos útjukra.

Kattints ide megtekinteni a fényképeket a 2015-ös Cserkészebédről.