1956 megemlekezes 037

Az 1956-os szabadságharcról a clevelandi Egyesült Magyar Egyletek és a Nyugat Oldali Evangélikus Egyházközség közreműködésével megemlékezést tartott a környék magyarsága 2015. október 25-én délután 2 órakor a Nyugat Oldali Református Templom dísztermében. Ifj. Solymosi Aladár, felnőttcserkész és a Nyugat Oldali Református Templom képviselője vezette a műsort.

A program a Székely Himnusz eléneklésével kezdődött. Peller Miklós, a Szt. Imre Katolikus Egyházközség orgonistája kísérte zongorán a közönséget. Nt. Tamásy Éva, a Nyugat Oldali Evangélikus templom lelkipásztora imával nyitotta a műsort. A Kis Magyar Kórus énekkara szerepelt, Vásárhelyiné Simon Juci vezényletével. Kísérte őket a magyarországi Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa Török Dancsó Ádám, hol citera, népi furulya vagy hegedűvel.

A Nyugat Oldali Evangélikus Egyházközség magyar iskolás gyermekei szavaltak. Majd a 34. sz. Zrínyi Ilona leány cserkészcsapat megemlékezést tartottak az 1956-os történetekről. Leitgeb Edina pedig Márai Sándor „Mennyből az angyal” versével szebbítette a délutáni programot.

Ünnepi beszédet mondott Dr. Szakács Imre, a Nemzeti Összetartozás Tanácsosa, a Magyarország new york-i főkonzulatáról. Záró imát mondott Mezei András atya, a Szt. Imre Katolikus templom plébánosa, és a Magyar Himnusz közös éneklésével fejeződött be a megemlékezési ünnepély. A program után, sütemény, kávé és üdítő várta az összegyűlt 200 vendéget.

Fényképek az esemémyről itt megtekinthetők.