1848 megemlekezes-2015 002Több mint 200-an összegyűltek 2015. március 15-én a Cleveland Nyugat Oldali Magyar Református Templomban megemlékezni az 1848-as forradalomról.  Az Egyesült Magyar Egyletek rendezésében a program az amerikai és a magyar himnuszokkal kezdődött, Tamásy Márton orgona kíséretével.  

A nyitó imát Nt. Tamásy Éva, a Nyugat Oldali Evangélikus lelkésze mondta el.  Az ünnepi beszédet mondta P. Forrai Tamás, SJ atya, a magyar jezsuita rendtartomány provinciálisa.  A műsort ügyesen vezette Szentkirályi Hanna, a 34. Zrínyi Ilona lcscs. segédtisztje és a Magyar Harcosok Bajtársi Közösség (MHBK) képviselője.  Többek között szerepeltek a Kis Magyar Kórus énekkara, az Első Magyar Református Egyház vasárnapi iskolás gyermekei, a Nyugat Oldali Magyar Református Egyház ifjúsági csoportja és a 34-es csapat leánycserkészei. 

Petőfi Sándor „Nemzeti Dal” című versét szépen szavalta Balássy Julián, a 14. sz. Görgey Arthur cscs. tagja és a clevelandi Magyar Iskola 5. osztály tanítványa.  Ft. Dr. Krasznai Csaba, az Első Magyar Református templom lelkésze imával és majd a közönség a Székely Himnusz éneklésével zárta be a műsort.  Utána finom sütemény és kávé várta az ünneplő közönséget az egyház nagytermében.

Képek az 1848-as megemlékezésről itt megtekinthetők.