1IMGP8238Az elsőbálos cserkészlányok bemutatása koronázta a 60. Cleveland-i Cserkészbált, melyre 2016. április 30-án került sor a Szt. Elias Cultural Center megtelt dísztermében. Az esti műsort két segédtisztünk, Szentkirályi Hanna és Pigniczky Bendegúz vezette. A bál szervezője: a Cserkész Barátok Köre, mely egyben a helyi csapatok fenntartó testülete. Táborné Bea, a CSBK elnöke üdvözölte a közönséget, majd Mezei András atya, a Szent Imre római katolikus templom plébánosa mondott asztali áldást.

A finom vacsora után Lendvai-Lintner Imre, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség elnöke köszöntötte a clevelandi magyar cserkészmozgalmat mind a 60. cserkész bál, mind a mozgalom 65. évfordulója alkalmából, ugyanis 1951-ben Clevelandben alakult az első északamerikai magyar cserkészcsapat. Imre bá méltatta mindazokat, kiknek évtizedes önkéntes munkájának köszönhetjük a virágzó szervezetet. A bál tiszteletbeli fővédnöke, Dr. Szebényi Ferenc chicagoi magyar főkonzul ismertette a konzulátus munkáját, amely Ohio-ra is kiterjed, és gratulált a clevelandi cserkészeknek a kettős évfordulóhoz.

Az est fénypontja az első bálozók elegáns nyitótánca volt, melyet Solomonné Gulden Ilona koreogafált és tanított be. Az elsőbálos cserkészlányok és kísérőik: Johnson Éva és Duna András, Kósa Karina és Mepham Kristóf, Mepham Natália és Linder József, és Turoczi Enéh és Nádas Zoltán. A nyitótáncot követően felcsendült a Harmonia zenekar keringője, és megtelt a táncparketta.

Az est folyamán palotás tánccal lépett fel a clevelandi Cserkész Regös Csoport, ezúttal díszmagyar ruhában. Előadásukat ovációval fogadta a lelkes közönség. A vendégek aztán hasonló lelkesedéssel keresték fel a büféasztalt, ahol csodálatos csokoládé szökőkútba mártogatták a süteményt, gyümölcsöt, cukorkát, perecet, és a szalonnát is.  

Hálás köszönet Balássyné Erzsébet, a bál elnökének, és a bálbizottság tagjainak a remek rendezésért. Jövőre újra találkozunk a bálon!

2016 Cserkészbál fényképek, Album 1.
Balássy Erzsi hivatalos fényképei letöltésre és kinyomtatásra, Album 2.