A Cserkész Barátok Köre szeretettel meghívja Önt jótékony célú 65. Clevelandi Cserkészbáljára, 2022. április 30-án este 6.30-kor a Woodside Event Center, 5025 East Mill Road, Broadview Heights, Ohio báltermében. A bál bevételét a kárpátaljai magyarok támogatására fordítjuk.

Immár 65. alkalommal rendezi a CSBK hagyományos bálját, amely Cleveland magyar közösségének szmokingos, azaz nagyestélyi ruhás ünneplő és szórakozási alkalma. Elegáns bálteremben táncolhat, finom vacsorát fogyaszthat barátaival, illetve asztaltársaságával, és az elsőbálozó leányaink nyitótáncát, valamint a cserkész Regös Csoport palotás táncát is megnézheti. Kulturális kincseket is őrzünk együttlétünkkel, valamint támogatjuk közösségünk cserkészmunkáját. Idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját a 34. sz. Zrínyi Ilona leány cserkészcsapat és 65. évfordulóját a 33. sz. Szilágyi Erzsébet felnőtt cserkészcsapat!

Cserkészmunkánk alapvető célja, hogy emberebb embert és magyarabb magyart neveljünk a reánk bízott kiscserkészekből és cserkészekből. Az életre készítjük fel őket, hogy helyt állhassanak családokban, iskolákban, munkahelyeken és a közösségekben, illetve, hogy jó polgárai legyenek országunknak és a magyarságnak.  A cserkészprogramokon keresztül és kint a természetben neveljük cserkészeinket legjobban a helyes értékrendünkre.

Az online térben töltött “koronavírustól óvó” cserkészélet után nagy örömmel találkoztak cserkészeink az elmúlt évben. Heti rendszerességgel gyűltek össze az őrsök, többnyire kint a szabadban. Így gyakorolhatták a magyar nyelvet és fejleszthették cserkésztudásukat. A nehézségek és bizonytalanságok ellenére sikerült cserkészeinknek táborozni és kirándulni is.

Munkánk folytatásához kérjük a további anyagi, illetve erkölcsi támogatásukat. Adományaikkal segíthetik küldetésünket. A világban történt események alkalmat adnak, hogy ebben az évben céltudatosabban gyakoroljuk a harmadik cserkésztörvényt, amely úgy szól, hogy „A cserkész, ahol tud, segít!” Cserkészbálunk bevételét a kárpátaljai magyarok támogatására fordítjuk. Köszönjük, hogy támogatják tevékenységünket!

Részletes információ és jegy rendelés ide kattintva